vineri, 17 mai 2024

 Rugăciune către Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou[1] pentru copilul bolnav

“Ocrotitor al copiilor și grabnic ajutător întru toate nevoile te cunoaștem pe tine, Sfinte Mare Mucenice Efrem, iar lucrările tale sunt săvârșite cu dumnezeiască înțelepciune. Fii bun și, venind întru întâmpinarea noastră, ridică de la pruncii noștri toată durerea și boala, alinându-i și tămăduindu-i cu darul tău cel dumnezeiesc. Miluiește-ne, Cuvioase, și aprinde în inimile noastre focul rugăciunii ca, întru lumina acesteia, să vedem lămurit lucrarea pe care Dumnezeu o săvârșește neîncetat cu noi și tuturor să dăm mărturie pentru darurile tale minunate. Mijlocește pentru familia noastră înaintea Preabunului Dumnezeu, Sfinte Efrem, ca nici unul dintre noi să nu ajungă rob pierzării, ci toți dimpreună să ne învrednicim a vedea lumina cea pururea fiitoare a Împărăției Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. Amin.”(Extras din ,,Canon de rugăciune pentru copilul bolnav”)


[1] Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou (sec. XV) este sărbătorit pe 5 mai. Moaștele sale se cinstesc în biserica Mănăstirii Nea Makri, în Grecia. Fragmente din moaștele sale se cinstesc în mai multe biserici, inclusiv în București la Mănăstirea Radu-Vodă.

Preluare de la https://episcopiascandinavia.se/canon-de-rugaciune-pentru-copilul-bolnav/


Sf. Mc.  Efrem cel Nou
Icoană pictată de Corina Negreanu 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.