duminică, 28 februarie 2010

De Mărțișor









,,Cîntați Domului cîntare nouă, cîntați Domnului tot pămîntul.
Cîntați Domnului, binecuvîntați numele Lui,
binevestiți din zi în zi mîntuirea Lui”
(Psalm 95)





Primăvara,
ca o podoabă verde îmbracă pămîntul cu frumusețe spre slava și înțelepciunea lui Dumnezeu, Făcătorul tuturor. Din firea lor, sau dintr-un instinct estetic natural, florile se întrec în gingășie, cu frumusețea lor atît de diversificată, ca într-o cîntare simfonică de laudă pentru Creatorul tuturor. Natura întreagă se pregătește să îmbrace haina de nuntă, ca o mireasă.


,,Deci, cînd vezi plantele cele de pe lîngă casă, cele sălbatice care cresc în apă sau pe pămînt, cele care au flori sau nu, cunoaște din acestea mici pe Cel Mare, adaugă-I mereu admirația ta, și mărește-ți dragostea pentru Creator!”(Sf. Vasile cel Mare, Omilii la Hexaepmeron, V, pg. 129)

,,Luați seama la crinii cîmpului cum cresc: nu se ostenesc și nu trec. Și vă spun că nici Solomon în toată mărirea lui nu s-a îmbrăcat ca unii din aceștia.”(Mt. 6, 29)


Foto: OLGA BERSAN



2 comentarii:

  1. Chiar daca primavara se lasa asteptata
    si vremea ne face sa credem ca timpul s-a oprit in loc si ca vom mai astepta mult pana cand soarele va indrazni sa mangaie petalele gingase ale celor mai indraznete plante de pe fata pamantului, ghioceii, eu totusi, drag martisor, vreau sa stii ca te astept cu drag si dor!
    O primavara binecuvantata cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bobocelului și tuturor,
    vă doresc
    să aveți o primăvară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.