sâmbătă, 27 iulie 2024

Grotesc ,,sport”,  kitsch  plictisitor, sinistră ceremonie de deschidere a Jocurilor olimpice 2024! Paris🙈

Update: prea puțin contează care autor de tablouri a inspirat aceste cadre de spectacol și ceremonie, deși  în practică autorii se inspiră(compilează) unii din alții în ordine cronologică, în lumea artelor.  Deși, se știe, e caracteristic demagogilor-marii artiști ai zilelor noastre (din  toate domeniile de creație!…) să parodieze lucrările artiștilor consacrați din marile muzee. Atât mai poate actul creator și inspirația ,,marilor” artiști de azi, care-și pun  astfel la bătaie talentul. Și valoarea creativă. Atât mai poate originalitatea cotidiană: să întoarcă valorile morale, spirituale și estetice pe dos. Să cultive depravarea, confuzia, perversiunea,  pervertirea chipului uman, negarea rânduielilor firii, instabilitatea emoțională și mintală, negarea sentimentelor înalte, cinismul social. Fără vreun fior transcendent. Un fanatism idolatru progresist. O ,,libertate” care conține în fond înrobirea/robia minții și a trupului. 
Pentru copii și tineri e crud de fascinant acest spectacol  (foarte) colorat și ambalat într-un pestriț(chicios) glamour, asociat jocurilor sportive de cea mai înaltă clasă. Ca un cântec seducător de sirenă. Aiurizant și vătămător. În vremuri în care omenirea stă pe un butoi cu pulbere!  Cu războaie, moarte, scumpiri și foamete! 
De fapt, celebrarea sportului e pe locul doi ca importanță la Paris,  servește doar ca pretext bun pentru o contagiere ideologică. Niciodată n-a fost așa de ideologizat, fățis propagandistic, un asemenea concurs sportiv de anvergură mondială.
Oamenii sănătoși la cap simt nevoia să se delimiteze de așa ceva. E necesar să facă asta. Și au dreptul.


 Omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor” (Ps. 48,21)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.