duminică, 28 iulie 2024


,,Dumnezeu l-a creat liber pe om. El respectă libertatea omului. Fiul cel mic este căzut într-o stare de uitare, de rătăcire. Există o mare ispită a sufletului: neantul, necunoscutul incert. Se știe din fizică că vidul atrage. Omul are un frâu: al constiintei, al propriei măsuri, al bunului simț. Desfrânat este cel care își permite libertăți daunătoare.”

,,Toți murim păcătoși. Nimeni nu poate pretinde că moare în stare de sfințenie. Nimeni nu se poate mântui în virtutea vredniciei lui. Ne  mântuim prin îndurare și mila lui Dumnezeu.”

,, Să pliviți ogorul sufletului și să îl îngrijiți!(…) Sufletul omului nu e un pământ inert, ci viu.” E nevoie de discernământ.

,,Nimic nu se face fără credință. E singura care stă  în picioare. Iubiți-vă Limba Română pentru a ști să scrieți și să vorbiți românește corect! Iubiți-vă  țara! Citiți cărți de literatură! Nu irosiți vremea! Nu uitați că mănăstirile noastre sunt frumoase ca opere de artă si ca mărturii istorice. Să vă dea Dumnezeu limpezimea minții!”

  Nicoleta Pălimaru, ,,Întâlniri cu IPS Bartolomeu Anania/ Pagini de Jurnal(2000-2011)”, Ed. Limes/Ed Renașterea, Florești/Cluj Napoca, 2024, 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.