sâmbătă, 10 decembrie 2011

Conferință Marius Oprea/Cluj Napoca: ,,În căutarea victimelor Comunismului”






Marți, 13 decembrie 2011, la ora 13, d-nul Marius Oprea va susține la Cluj o conferință despre crimele Comunismului. Se va prezenta și un film documentar (Patru feluri de a muri), care include și acțiunea de anul trecut de la fostul sediu al Securității din Cluj, legată de căutarea celor 13 persoane dispărute, dar și alte crime înfăptuite de Securitate în județele Cluj și Bistrița-Năsăud (cazurile de la Sântejude-Vale și Nepos). Filmul documentar a fost realizat de regizorul Nicolae Mărgineanu. Filmul, imprimat pe suport DVD, va putea fi achiziționat de doritori cu această ocazie.
Va avea loc un dialog cu publicul și cu reprezentanții presei.
Manifestarea este organizată de către Universitatea Babeș-Bolyai, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania.
Locul desfășurării conferinței este Clubul Colegiului Academic al UBB, str. Emmanuel de Martone nr.1 (fosta Casa a Universitarilor de lângă clădirea centrală a Universității Babeș-Bolyai).

În lipsa din țară a rectorului Andrei Marga, oficiile de gazdă vor fi făcute de către d-nul prof. univ. Nicolae Bocșan, prorector UBB.


http://despredemnitate.wordpress.com/2011/10/24/marius-oprea-moartea-in-sapte-acte-actul-vii-lege/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.