cerul
e o pasăre
în Dumnezeu(Daniel Turcea)

B.

B.

...........

Noiembrie/Corina Negreanu

luni, 31 octombrie 2011

Înger fără aripă

Trecerea. Pe ape, zilele.
Ca apele Stixului ce poartă luntrea lui Caron...
,,Omul nu are casă pe pămînt...”

Pentru Cristina P.

Ελένη Καραΐνδρου -The Weeping Meadow (Film by Theo Angelopoulos) :


4 comentarii:

 1. Corina draga observ ca imaginile spun o poveste foarte tulburatoare. Stii cumva daca este film de lung/scurt metraj sau de fapt este video-ul creat pentru piesa interpretata?
  cu multumire, c.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cristina: Sunt imagini din tulburătorul film dramatic- a propos de tragedia greacă a sec. al XX-lea (și sper să nu fie și una a sec. xxI-lea)-Weeping Meadow în regia lui Theo Angelopoulos(găsești recenzii pe net). Imaginile sunt sunt deosebit de expresive, încărcate de simbol, au și ceva tarkovskian, zvyagintsevian în ele și mi-au plăcut foarte mult. Am ales varianta ,,farinelliană” a muzicii lui Vitas pentru că mi-a plăcut mai mult curgerea concentrată a imaginilor aproape iconice în ipostaza suferinței umane.Am înțeles că e un film premiat la Cannes și este o primă parte dintr-o trilogie. Tema coloanei sonore autentice a filmului este tulburătoare, de aceea nu prea pot să o ascult. Am să o pun special pentru tine în postare.

  RăspundețiȘtergere
 3. Este prima oara cand ascult acest interpret initial crezand ca este un duet desi piesa are o linie melodica ce nu mi-o pot imagina in alta varianta decat ruseasca... Si intr-adevar ai facut o treba tare strasnica incat am crezut la inceput ca asa a fost construita vizual piesa. Apoi mi-am zis sa pun o intrebare ca poate o fi altfel...Oricum iti multumesc pentru toate; am sa caut sa vad trilogia cat de curand. cu drag, c.

  RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.