marți, 12 ianuarie 2016

Urma/umbra  unui Bizanț vestimentar...



preluare imagine de pe internet 

preluare imagine de pe internet




4 comentarii:

  1. Mie nu mi se par in regula, n-as purta asa ceva. Imi amintesc ca acum multi ani, o renumita casa de moda a folosit pt rochii materiale cu versete din Coran. Tare s-au mai suparat musulmanii. S-a lasat cu amenintari, cerut scuze, etc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună seara, doamnă sau domnișoară Alina.


    Este opțiunea dumneavoastră. N-am timp să divaghez.
    Caut să mă uimesc întotdeauna.Și asta apreciez foarte mult la creștini, că știu întotdeauna să vadă partea frumoasă a lucrurilor și să se folosească de ea. Cum să guste..., e o artă și o înțelepciune în sine.
    Și, că tot veni vorba, și islamiștii s-au uimit și au râvnit la frumusețea strălucitoare a Bizanțului. Ba au preluat-o, dar în felul lor. Iată că aproape 11 secole de cultură, artă și civilizație bizantină rămân o sursă și un izvor nesecat de inspirație mai ales pentru designeri vestimentari contemporani și..., occidentali. Întotdeauna Orientul va rămâne obârșia unei bogății incomesurabile de inspirație artistică înaltă și nu numai.Eu așa privesc. Plus că, personal, am nostalgia acelui apogeu spiritual de civilizație atins de acest imperiu prin om și pentru om în lumina harului divin.
    Toate cele bune și alese!
    Corina Negreanu

    PS: Nu m-ar deranja vestimentații garnisite cu citate evanghelice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună seara!Și părerea mea este ca sunt foarte frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună să ne fie, Daniela!
    Mă bucur mult!
    Anul trecut mi-am luat și eu din Grecia o mică ,,piesă”(evident o marcă fără brand) de acest gen și vreau să-ți spun că mă simt foarte bine când o port. Nu e ca orice cămașă... ci o armură delicată. În plus, creeaza o stare aparte, așa cum ia românească, odată purtată, devine o formă de mărturisire și dragoste, legătura cu obărșiile, rădăcinile strămoșești și natură. Purtând o haină, poți purta nu o simplă cârpă, ci o legătură de suflet, o prezență vie, o vibrație, o prietenie de nedezis,o recunoștință și recunoaștere, o dragoste...Multe se pot adăuga despre ținută versus derizoriu și identitate. Căci multe cârpe inundă azi magazinele și... viața.Viață care ar merita un plus de semnificație și frumos în amănunt.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.