vineri, 9 aprilie 2010

Izvorul Tămăduirii

Icoana -Izvorul Tămăduirii- Ioan Popa

În vinerea din Săptămîna Luminată se sărbatorește Izvorul Tămăduirii, praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mîntuirii. Izvorul Tămăduirii amintește o minune. Cu puțin timp înainte de a ajunge împărat, Leon cel Mare (457-474) se plimba printr-o pădure din apropierea Constantinopolului. La un moment dat a întîlnit un orb rătăcit, care l-a rugat să-i dea apă și să-l călăuzească pe drumul spre cetate. Leon a pătruns în desișul din apropiere după apă, dar nu a găsit. Pe cînd se întorcea, se precizează în Penticostar, a auzit-o pe Maica Domnului spunîndu-i: “Nu este nevoie să te ostenești, căci apa este aproape! Pătrunde Leone, mai adînc în această pădure și luînd cu mîinile apa tulbure potolește setea orbului și apoi unge cu ea ochii lui cei întunecați”. Leon a făcut întocmai și îndată orbul a început să vadă. După ce a ajuns împărat, Leon a construit lîngă acel izvor o biserică. La rîndul său împăratul Justinian (527-565) care suferea de o boală grea, s-a vindecat după ce a băut apa din izvor, a construit o biserică și mai mare. De-a lungul timpului, apa acestui izvor a vindecat multe boli și a tămăduit diferite răni, molime și alte suferințe. La sărbatoarea de astăzi mergem cu gîndul și cu inima mai ales spre Maica Domnului, ea care s-a dovedit izvor al Dumnezeirii prin nașterea Mîntuitorului. În toate bisericile și mănăstirile, după Sfînta Liturghie, se săvîrșește slujba de sfințire a apei (agheasma mică).

Îi mulțumesc pentru această postare lui Ioan Popa- www.iconsart.ro .

Un comentariu:

  1. VREI SĂ ŞTII despre felul în care apa te poate ajuta în tot ce îţi doreşti? APA ARE MEMORIE

    Sunt convinsă că ştiţi despre interesanta cercetare a Dr. Masaru Emoto. Structura apei este influenţată de mediul înconjurător, de cuvintele scrise pe eticheta care se lipeşte cu partea pe care este scris cuvântul, de recipientul de sticlă, de muzica pe care o "ascultă", luând forme armonioase în cristalizarea ei sau dimpotrivă, dizarmonioase.
    În cazul armoniei ia o formă parcă de fractal, dorind ea însăşi să înmugurească acea armonie şi să o împărtăşească cu cei din jur. În cazul dizarmoniei are tendinţa de a o aduna, de a o reduce în dimensiuni, de a nu-i da cale de expansiune către exterior.

    Dar nu ştiu dacă, după ce aţi aflat de formele de cristalizare ale apei în diferite conjuncturi şi că structura corpului omenesc conţine 60% - 70% apă, v-aţi întrebat în ce fel vă puteţi îmbunătăţi viaţa, folosind proprietăţile arătate?

    Într-un mod foarte simplu: scriind pe eticheta pe care o veţi lipi pe borcanul cu apă cuvântul care reprezintă starea pe care doriţi să o obţineţi - sănătate, succes, iubire, vindecare... Lăsând recipientul peste noapte, până a doua zi, cu această etichetă pe el, se induce, exact ca în experienţele Dr. Masaru Emoto, o stare similară apei şi apoi consumând această apă ne inducem forţa necesară obţinerii şi realizării dorinţei noastre. Apa astfel încărcată creează mugurele care se va înmulţi în apa corpului nostru, dobândind astfel vindecarea, sănătatea, succesul, iubirea... Conform legii rezonanţei ne vom încărca în acest fel cu calităţile ce le are apa.

    Incercaţi. Vă costă doar un pahar cu apă.

    Tot ce este simplu este adevarat.

    http://www.youtube.com/watch?v=DgszqIWEIHQ&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=700hJVT_TcA&feature=player_embedded

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.