miercuri, 27 ianuarie 2021

Exerciții de dor

 

Update: 31 ianuarie 2021

Parastas la 10 ani de la adormirea Înaltului Bartolomeu Anania/BSC

Veșnică fie  pomenirea lui!









Update  seara de 31 ianuarie:





Preluare text de pe Facebook  Ascor Cluj 



afiș Ilinca Nicona Negreanu
desen Corina Negreanu


„𝗗𝗼𝗿𝘂𝗹 este un sentiment. Poate cel mai frumos sentiment care poate să îl aibă cineva. Dacă cel mai frumos sentiment și dumnezeiesc este iubirea, iubirea presupune neapărat sentimentul 𝗱𝗼𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶.”– ÎPS Bartolomeu Anania


În anul 2021, se împlinesc la data de 31 ianuarie, #zece #ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania, în vreme ce, în data de 18 martie, se vor împlini #o #sută #de #ani de la nașterea acestui neobosit propovăduitor al Cuvântului lui Dumnezeu.


Astfel, cu prilejul acestui context special pentru întreg suflul românesc, dar mai cu seamă pentru aceia care au avut prilejul de-al cunoaște de-a lungul timpului pe ÎPS Bartolomeu, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, Filiala Cluj-Napoca, va desfășura pe parcursul acestui an o #serie #de #evenimente în amintirea vrednicului ierarh, cărturar și mărturisitor român, figură emblematică a ortodoxiei postbelice.


𝗣𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 eveniment din cadrul acestei serii dedicate ÎPS Bartolomeu Anania va avea loc 𝗗𝗨𝗠𝗜𝗡𝗜𝗖𝗔, 𝟯𝟭 𝗶𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲, începând cu 𝗼𝗿𝗮 𝟮𝟬.


𝗗𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹 𝗥𝗮𝘇𝘃𝗮𝗻 𝗜𝗼𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂, profesor universitar și doctor în #teatrologie și #teologie, membru al Uniunii Scriitorilor și discipol al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu, va fi #invitatul #special al serii de 31 ianuarie.


La împlinirea a exact 10 ani de la trecerea în Veșnicie a Mitropolitului Bartolomeu, domnul Răzvan Ionescu va susține duminică conferința cu titlul „𝗢 𝘀𝘂𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗻𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿𝗲 𝘀𝗶 𝘇𝗲𝗰𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗮𝗱𝗼𝗿𝗺𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗠𝗶𝘁𝗿𝗼𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗕𝗮𝗿𝘁𝗼𝗹𝗼𝗺𝗲𝘂 𝗔𝗻𝗮𝗻𝗶𝗮. 𝗘𝘅𝗲𝗿𝗰𝗶𝘁𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗗𝗼𝗿”, încercând astfel să evoce personalitatea, dar și câteva aspecte esențiale din viața celui supranumit și „Leul Ardealului”.


Întâlnirea va avea loc exclusiv #ONLINE, atât pe platforma #ZOOM, cât și pe pagina de #Facebook și canalul de #Youtube al ASCOR Cluj-Napoca.

Conferința va fi preluată și distribuită, de asemenea, și pe pagina de Facebook a Radio Renașterea.


Mai jos vă punem la dispoziție linkul pentru platforma Zoom unde veți putea accesa întâlnirea.

https://us02web.zoom.us/j/89726154324?pwd=RkY4TGI2cysrUUhzQkI5bWtUc2pEdz09


Zile cu bucurii!😊

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.