luni, 5 iulie 2021

Centrul de formare ,,Nichifor Crainic" a început înscrierile elevilor

 




Comunitatea din Hasdeu, sub coordonarea Părintelui Ciprian, lucrează de ceva timp la un proiect frumos: o Școală care să înnobileze viața celor mici. Mai multe cadre didactice care împărtășesc aceleași valori creștine și aceeași preocupare pentru performanța obținută într-un mod firesc au format o echipă pentru a ajuta copiii să aprofundeze domenii diverse într-un mod complementar:

Pentru limba română și matematică: înv. Tatiana Onilov, înv. Bogdan Herțeg

Limba engleză: prof. Romina Sopoian

Istorie: prof. Tatiana Onilov

Fizică: prof. Iraida Mărginean

Chimie: prof. Alexandrina Aldea

Tradiții, dansuri, artă creștină, grădinărit: prof. Oana Raluca Băilă

Muzică: prof. Bogdan Constantin Dincă, prof. Lorena Sacalîș

Religie: prof. Radu Copil, Pr. Nicolae Nicula



Care sunt avantajele acestei alegeri? 


1. Mediul de lucru: valorile comunității noastre, un imaginar curat, un mediu fără stres, dar cu reguli care ajută, interzicerea telefoanelor mobile, a discuțiilor despre jocuri pe telefon sau alte dispozitive, punerea accentului pe prietenie, pe moralitate, ateliere de lucru, flexibilitate în desfășurarea activităților, liniște în timpul orelor, puțini copii în grupă, pauze în natură, crearea unor experiențe de învățare în care copilul are voie să aleagă, e ajutat să fie harnic, responsabil, păstrează mediul curat.

2. O pedagogie gândită în termeni sufletești: o viziune duhovnicească asupra educației, fiecare copil este observat și sprijinit, discuții individuale cu copilul și cu părinții lui, sfătuirea cu părintele duhovnic, evitarea unor ideologii nocive, predarea cu finețe a religiei, respectarea libertății interioare, strădania de raportare la fiecare copil în mod personal și cu iubire.

3. Combaterea analfabetismului funcțional: dezvoltarea vocabularului, deprinderea descifrării unor texte clasice care în ultimul timp sunt etichetate ca fiind „prea complexe”,  scrierea de povești împreună, apropierea de limbajul de specialitate al unor domenii pe care le vor studia peste ani, teorie de calitate, valorificarea experienței unor mari profesori, punerea accentului pe formarea unei culturi generale

4. O școlarizare luminoasă, plină de bucurie, bucurie primită din faptul că înțelegerile se sedimentează în sufletul celui mic, iar copilul resimte că primește o robustețe lăuntrică.

Școala noastră vă invită să ne cunoașteți, să purtăm un dialog despre posibilitatea integrării copiilor dumneavoastră în acest efort de școlarizare. 

Vă invităm luni, 5 iulie, de la ora 18:00, la sediul Centrului „Nichifor Crainic”, de pe strada Câmpului nr. 240, la o prezentare mai amplă a acestui proiect, care se desfășoară din toamna anului 2020. Vă așteptăm pe toți, în număr cât mai mare, chiar dacă nu intenționați să vă înscrieți copiii la școala Centrului „Nichifor Crainic”. Este o posibilitatea să aflați mai multe despre modul în care se derulează proiectul, să aflați care sunt membrii echipei – învățătorii și profesorii –, precum și să descoperiți o alternativă la școala de stat.


Pentru persoanele interesate de proiect care nu vor reuși să ajungă luni, 5 iulie, vom avea o a doua dată de prezentare, cel mai probabil după data de 19 iulie.


Prof. Bogdan Herteg


Contact: tel. 0744424937 Tatiana Onilov 

                       0747015524 Bogdan Herțeg


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.