cerul
e o pasăre
în Dumnezeu(Daniel Turcea)

icoană Corina Negreanu

..........

REGELE MIHAI I A FOST CHIPUL NEAMULUI NOSTRU ROMÂNESC ÎNTORS SPRE DUMNEZEU. ODATĂ CU MAJESTATEA SA S-A STINS LUMINA UNOR GENERAȚII ÎNTREGI MODELATE DE DEMNITATE, ONOARE, MODESTIE, NOBLEȚE FIREASCĂ ȘI CUVÂNTUL DE CUVÂNT. S-A STINS UN MARE ROMÂN CĂRUIA I-A FOST INTERZISĂ ROMÂNIA. CEL MAI TRIST REGE, ÎN AGONIA EXILULUI SĂU DE PESTE 60 ANI. SPER CA ÎNDURERATUL NOSTRU REGE MIHAI I SĂ NE IERTE ȘI SĂ NE VEGHEZE DE LÂNGĂ TRONUL STĂPÂNULUI RĂSTIGNIT DE OM. CONDOLEANȚE SINCERE FAMILIEI REGALE ÎNDURERATE.


marți, 17 ianuarie 2017

,,Pe vremea mea toți monahii erau sfinți. Și n-o spun așa, la întâmplare. I-am văzut(cu ochii mei). Acum lucrurile stau altfel.”

,,Și rasa. Nu una de lux, dar decentă. Așa. Însă și cea zdrențuită are har. Cu toate astea, dacă nu ai harul înăuntrul tău, restul nu folosește la nimic. Nici rasa veche, nici florile.”

,,Întreaga plinătate a dumnezeirii sălășluiește în Biserică.(...) Nimeni nu poate înțelege deplin Biserica.”

,,Să nu crezi că tămâia e ceva lipsit de importanță: este o aromă cuminte care îmblânzește. ,,Întru miros de bună mireasmă duhovnicească.””

,,Monahii care locuiesc singuri se pierd.”

,,Credința este cunoaștere mai presus de demonstrație. Iar cunoașterea este de nedemonstrat, așadar e relație mai presus de fire. Unire mai presus de înțelegere.”

,,Cel ce voiește să devină creștin trebuie mai întâi să devină poet. Asta e! Trebuie să te doară. Să te doară pentru cel pe care îl iubești. Iubirea se ostenește pentru cel iubit.”

imagine preluată de pe Pinterest,,Concentrate” din cartea ,,O să vă spun...”, Sfântul Porfirie  Kavsokalyvitul, Editura Sophia/Metafraze

Un comentariu:

  1. "Trebuie să te doară. Să te doară pentru cel pe care îl iubești."...

    RăspundețiȘtergere