cerul
e o pasăre
în Dumnezeu(Daniel Turcea)

icoană Corina Negreanu

..........

REGELE MIHAI I A FOST CHIPUL NEAMULUI NOSTRU ROMÂNESC ÎNTORS SPRE DUMNEZEU. ODATĂ CU MAJESTATEA SA S-A STINS LUMINA UNOR GENERAȚII ÎNTREGI MODELATE DE DEMNITATE, ONOARE, MODESTIE, NOBLEȚE FIREASCĂ ȘI CUVÂNTUL DE CUVÂNT. S-A STINS UN MARE ROMÂN CĂRUIA I-A FOST INTERZISĂ ROMÂNIA. CEL MAI TRIST REGE, ÎN AGONIA EXILULUI SĂU DE PESTE 60 ANI. SPER CA ÎNDURERATUL NOSTRU REGE MIHAI I SĂ NE IERTE ȘI SĂ NE VEGHEZE DE LÂNGĂ TRONUL STĂPÂNULUI RĂSTIGNIT DE OM. CONDOLEANȚE SINCERE FAMILIEI REGALE ÎNDURERATE.


marți, 26 noiembrie 2013

Seară cu Părintele Boian Alexandrovici

MIERCURI, 27 noiembrie, îl vom avea invitat pe Părintele Alexandru Boian,  preot român ortodox din estul Serbiei (Valea Timocului), paroh de Malainița și Remesiana, precum și protopop al Protopiatului Dacia Ripensis (fiind hirotonit de Preasfintitul episcop roman Daniil de Vârșeț).
Ceea ce ne-a determinat sa il invitam pe Parintele Alexandru  este curajul,  mucenicesc am putea spune, pe care il arata in misiunea sa ca preot. În anul 2003, Parintele Boian a ridicat la Mălăinița din fonduri proprii, pe un teren aflat în proprietatea sa, prima biserică ortodoxă română din Serbia de răsărit. Urmează un conflict îndelungat cu autoritățile sârbe, care cer demolarea lăcașului, invocând ilegalitatea acestei construcții.
Pornind de la acest incident, se cuvine precizarea ca romanii din Valea Timocului sunt ultima mare minoritate din Europa, lipsita de drepturi elementare. Autoritatile nu tin cont de faptul ca zeci de mii de frati timoceni nu au nici o scoala si nici o biserica romaneasca, desi sunt romani.
Gesturile de aparare ale Parintelui au fost si sunt sustinute de Biserica Ortodoxa Romana de care apartine, si de catre  statul roman.
Miercuri, la ora 18:00 la Catedrala mitropolitană Cluj Napoca, Parintele Alexandru Boian va participa la slujba Vecerniei şi va tine un cuvânt de folos urmând ca la ora20:00 la amfiteatrul de la Facultatea de Chimie  (Str. Aranz Janos, nr. 11) să se întâlnească într-un dialog cu tinerii.
preluare de pe site ASCOR Cluj