miercuri, 13 noiembrie 2013

Eveniment omagial dedicat Părintelui Dumitru Stăniloae



Cum anul 2013 a fost proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române  Anul comemorativ  al Părintelui Dumitru Stăniloae deoarece s-au împlinit 110 de la nașterea sa și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice,
Ascor Cluj împreună cu comunitatea Bisericii Misionare a Studenților din Cluj Napoca încearcă să-i cinstească și să-i păstreze vie memoria  marelui teolog român,  închinându-i patru seri de întâlniri de suflet, discuții,  evocări și conferințe. Încercăm să împrospătăm  vederea și recunoașterea profilului său uman, moral  și spiritual,  demn de urmat pentru generațiile prezente și viitoare. Toate, sub egida ,,Patru seri cu Părintele Dumitru Stăniloae”- 18-22 noiembrie 2013, Cluj Napoca.

Pe Părintele Dumitru Stăniloae îl putem numi fără  să greșim Noul Teolog al Bisericii noastre, un începător(cum a fost Sf. Nicodim de la Tismana și Sf. Paisie Velicikovski), un  deschizător de cunoaștere teologică și trăire vie creștină în duhul filocalic al marilor Sfinți Părinți.

Amintirea și cinstirea Părintelui ne dezleagă și ne deschide nouă izvoarele de apă vie ale  dreptei credințe ortodoxe.

Ne-am propus să  avem ca invitați pe doi dintre cei care l-au cunoscut personal, adică  i-au stat în preajmă- prieteni sau fii sufletești sau duhovnicești- dar, totodată, buni/fini cunoscători ai gândirii și teologiei Părintelui  Dumitru Stăniloae: Pr. protopop Marc-Antoine Costa de Beauregard și domnul Costion Nicolescu(cunoscut autor a numeroase cărți și prolific publicist ortodox). De asemenea, ne bucurăm de prezența nepoatelor(octogenare) ale  Părintelui Dumitru, Maica Stareță Filofteia de la Sf. Măn. Bunești(jud. Brașov) și  Maica Rafaela. Și, nu în ultimul rând,  de binecuvântarea și prezența părintească a Î.P.S. Mitropolit Andrei  Andreicuț, a  Prea Sfințitului Vasile Someșanul, precum și a Pr. Cătălin Pălimaru-directorul Editurii Renașterea și al Revistei Tabor.
Cu nădejde de folos spiritual și duhovnicesc,
 Vă așteptăm cu drag să luați parte la aceste întîlniri de suflet vesperale.























afișe: arh. Ruxandra Berinde