sâmbătă, 7 ianuarie 2012

,,Oare chiar m-am întors de la Athos?”




O emisiune plină de savoare dată fiind prezența Domnilor Dan C. Mihăilescu- cunoscut ca fiind ,,Omul care aduce cartea" și Costion Nicolescu-un distilat  și profund teolog, alături de realizator,  Domnul Răzvan Bucuroiu.
Vizionare plăcută!

8 comentarii:

  1. LA MULTI SI MANTUITORI ANI IN DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani intru Hristos!
    Sa va dea Dumnezeu toate cele bune si sa va umple sufletul de intelepciunea Sa fara sfarsit care este Iubirea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea Tatiana și Anonim:

    Vă mulțumesc pentru urări, pentru cuvintele și gîndurile frumoase!Hristos în mijlocul nostru!

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULTI MULTI ANI!!!
    CRED CA CUVINTELE ACESTEA VI SE POTRIVESC CEL MAI BINE SI ALTCEVA E DE PRISOS!

    GENEROZITATEA

    Generozitatea rodeste indiferent de timp si de loc. Nu poti spune ca numai la o anumita ora, zi sau numai intr-un anumit loc poti fi generos. De ce? Pentru ca de ea a fost legata fericirea sau nefericirea vesnica. Putinul dat aproapelui ne poate darui fericirea vesnica. De aceea nu a legat Dumnezeu generozitatea de timp si de spatiu. Raiul poate fi dobandit in orice clipa si loc.

    Generozitatea nu tine seama nici de varsta. O paine poate fi daruita atat de un copil, cat si de un batran. Deci nu putem invoca varsta drept scuza in fata lui Dumnezeu pentru lipsa ajutorului ce se cuvenea semenilor.

    Nu suntem constienti de putinul pe care il cere Dumnezeu de la noi pentru a fi partasi fericirii vesnice. Ne gasim intr-o vesnica indreptatire. In prezent invocam criza. Dar in aceste moment se vede cui ii pasa de semeni si cine are putere sa uite de sine. Sa ne aducem aminte de vaduva din Sarepta Sidonului (3 Regi, 17, 10) care nu mai tine seama de cat ulei si cata faina avea atunci cand a fost pusa sa-l hraneasca pe Ilie. Desi acestea erau pe sfarsite, ea se uita pe sine, nu mai priveste cantitativ si nu-si spune "mai pot trai in plus cu mancare pe care i-o voi da lui Ilie". Si ce se intampla? Nici faina si nici untdelemnul nu se imputineaza.

    Cu cat omul devine mai partas iubirii dumnezeiesti, cu atat incepe sa fie mai preocupat de cei din jurul sau. Una din cele mai minunate marturisiri despre generozitate, am intalnit-o la un fost detinut politic. Intrebat la finalul sederii sale in temnita, ce a reusit sa invete aici, a raspuns: "Am invatat sa iau cea mai mica bucata de paine atunci cand este impartita".

    In rugaciunea "Tatal nostru" afirmam ca Dumnezeu ii iarta omului pacatele in masura in care si acesta ii iarta semenului sau. Acelasi lucru se intampla si cu ajutorul pe care El ni-l daruieste. El creste sau scade pe masura interesului sau dezinteresului nostru fata de semeni.

    Pentru a ne mantui nu e de ajuns sa nu facem rau, e nevoie si de savarsirea binelui. Sa ne daruiasca Dumnezeu putere spre faptuirea celor bune, ca la judecata sa auzim cuvintele: "Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea gatita voua de la intemeierea lumii. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc, insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine" (Matei 25, 34-36).
    sursa: www.crestinortodox.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos, mulţumim!
    Mi-a plăcut mult ideea de "libertate pe verticală"...ce minunat!

    RăspundețiȘtergere
  6. AM PRIMIT COSTUME CU PANTALONI.VA ROG SA-L INTREBATI PE PARINTELE CIPRIAN DACA ESTE PACAT SA DARUIESC PANTALONII UNEI PERSOANE CARE POARTA ACEST GEN DE IMBRACAMINTE .

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim pentru postare. Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Despre un altfel de de libertate:
    http://www.ted.com/talks/alain_de_botton_atheism_2_0.html

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.