sâmbătă, 31 decembrie 2011

Pentru un nou început

La Mulți Ani, tuturor!


Sănătate, pace pe pământ, între oameni bunăvoire în  Noul An 2012!




Constantin Brâncuși- ,,Începutul lumii



Țin să le mulțumesc acum la final de an tuturor celor care au vizitat umilul meu blog, celor care mi-am fost aproape sau i-am simțit în același cuget și duh, celor care au scris aici sau de ale căror materiale și muncă m-am folosit, celor care m-au ,,somat” cu anumite subiecte sau   teme,  celor care  au  comentat și opinat aici sau  fie n-au simțit nevoia să o facă. 
Vă mulțumesc încă odată, cu toată sinceritatea și prețuirea mea. 

Doamne ajută!  Întru mulți Ani!

18 comentarii:

  1. Multumiri pentru "bunatatile" postate.
    La multi ani intru bucuria Domnului!

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani întru Hristos, Dana!
    Îți mulțumesc și eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun regasit in 2012! Sa va fie cu daruri duhovnicesti pentru intreaga familie! Cat despre multumiri eu am a va multumi in permanenta pentru mesajele ce ni pe pui inainte sub orice forma: vizuala si/sau auditiva ca sa ne ajute sa mai urcam cite o treapta a intelegerii!
    cu drag, cristina

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga noastră Cristina din zări și depărtări,

    Asemenea vă dorim și noi pentru anul 2012 la toți patru!
    Tare aș fi vrut să închei anul și să încep Anul Nou, așa, ca în anii trecuți, cu muzica sublimă a lui W. A. Mozart.Nu mergea de data asta,cu toate că am încercat să mă focalizez pe cele bune și cele rele să le ignor,tot era ca nuca în perete...
    Atîtea rele în lume, atîția săraci- oameni pe care altădată îi știam bine acum aflați în situații limită ducând-o rău, sau imbolnăviți tot mai grav.(la ce stil de viață avem și cu ce otrăvuri ne hrănim...).
    Atâția oameni mari ne-au părăsit anul trecut, fie prieteni sau cunoscuți; apoi când vezi curentul ,,progresist” în care suntem târâți forțat, familia și valorile ei ce lovite sunt de o legislație ,,europeană” în spatele căreia se întrevede clar o gândire satanică foarte scrupuloasă și subtilă prin argumentația ,,solidă” bazată pe mari ,,studii și cercetări” pe marginea fiecărui păcat omenesc care, iată, astfel se ,,se dezleagă” în numele libertății(vorba vine) a binelui societății și a individului..., dar ce chip hidos al omenirii!
    Cînd deschizi televizorul și pe canalele private românești e aproape tot un gunoi care ,,spală” minți în masă,de Revelion divertismentul pe lângă aluzii grobiene sexuale, ne-a subliminat(trist este că artiști români se pretează la un astfel de umor, și nu știu ce fac) ideea că România e Manelia și țara romilor și ce ,,mișto” e să le preluăm apucăturile, poate poate vom ajunge să locuim într-o zi în țara lor,după profeția Părintelui Arsenie Boca, apoi patima știristă; când mergi la mall și vezi consumerismul care secătuiește viața spirituală a omului,iar la țară, altă degradare dezolantă.
    Când suferința omului și Jertfa lui Hristos pentru oameni că nu mai au înțeles și sunt batjocorite într-o lume marcată filosofia și de stilul hedonist de viață.Câtă iluzie ne trasformă în morți încă din viață! Când vezi că U.E. se clatină dar tot nu-L acceptă pe Dumnezeu la baza construcției și coagulării ei, ba i s-a pus pata pe Muntele Sfânt(a propos,pe bătrânul Bruegel l-am postat cu gândul la Părintele Efrem Vatopedinul și la ce pătimește el, ca o metaforă vizuală) și multe altele, care n-are rost să le mai înșir.
    Cum să mă încânt egoist cu muzica mozartiană? Așa că, l-am ales pe marele Constantin Brâncuși.Ca o invitație la un nou bun început al lumii, debarasată de marasm și contondențele individualismului, atentă la păstrarea armoniei universale. La Taină.
    Să avem curaj, să învingem lumea/lumescul care ne trăiește pe noi, mă gândesc mai degrabă la copiii noștri pentru care trebuie să facem ceva!
    Iarta-mă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum la inceput de an, va spun si eu un sincer si din toata inima La Multi si Binecuvantati Ani intru Hristos !
    Fie ca anul 2012 sa ne aduca tuturor sanatate,pace in suflete , liniste si armonie in familie si in jurul nostru .Dumnezeu sa ne sprijine fiecare pas,sa avem puterea si nadejdea de a le duce pe toate , cu credinta si multa iubire .Cred ca doar acestea ne mai pot salva acum, in aceste vremuri grele.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu !
    Cu multa pretuire , va imbratisez d-na Corina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulţi ani rodnici, dragă Corina!
    Şi mulţumesc pentru toate cuvintele şi simţirile cu care m-am hrănit trecând hotarul Iubirii...

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.masonmusic.org/mozart.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Rodica și Mariana:

    Mulțumiri și toate doririle mele de bine și frumos pentru voi!La mulți ani!


    Anonimule 08,19 dragă:

    La mulți ani și ție!

    Și ce vrei să spui? `Oi fi și eu masoană și să vezi, nu știam.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai nu vreau sa spun decat ca si pr Serafim Rose obisnuia sa asculte Mozart pana in clipa in care s-a ortodoxit si a aflat ca Mozart era francmason. Avem noi oare dreptul sa ne aratam mai isteti ca pr Serafim?

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim:
    În fața unor asemenea argumente și a acestui tip de dialog, mă declar învinsă încă de pe-acum și nu am vreme de pierdut în astfel polemici, deși vă accept intenția altruisto/frățească corectoare pe care vreți să mi-o aplicați.

    Cât despre istețime,văd că dumneata ai ispita ,,înălțării duhovnicești” cînd văd că-mi impui un criteriu absolut și exclusivist de raportare cum este cel al Pr. Seraphim Rose.Nu mă faceți să caut citate din ,,Jurnalul fericirii” ca să vedeți ce frumos, bun și folositor sufletește îl consideră Pr. N. Steinhardt pe Mozart.
    Ori, ortodoxia noastră nu e cazon, este calea firească a lui ,,a fi” și presupune o flexibilitate duhovnicească nemaiîntîlnită, o veșnică îmbogățire sufletească din toate experiențele și din toate darurile care le-au fost date semenilor noștri, așa cum de pildă ne folosim și de calculatoare și de internet care..., oare...,cine le manipulează la origine?Așa și cu muzica ne folosim de ea ca să ne subțiem brutalitatea sufletului și să vorbim într-un limbaj comun al sufletului măcar la final de an.Până și păsărilor le face bine muzica lui Mozart.
    Nu știu dacă ai avut vreodată dumneata, stimate anonim, dacă ai simțit bucuria de a crea un anume ceva și nevoia de a-l împărtăși omenirii ca pe un dar viu,dacă ai avut vreodată o sclipire de geniu.Dacă ar fi așa, poate atunci n-ai mai judeca atât de intransigent și ai găsi circumstanțe atenuante frumosului din lume în care puțin, cu voia noastră, putem discerne cum și cât se oglindește în el armonia cerului.Precum albinele, să alegem nectarul.

    Și fie vorba între noi, îmi doresc să vină o zi în care să nu-mi mai fie de folos să ascult decît muzica îngerilor, să mă desprind precum monahii de nevoile astea, însă nu prin înălțarea minții care este cea mai subtilă șoaptă a satanei, ci de la sine și din mila Domnului.Să dobândesc această ,,măsura fericită”.

    Dacă te-am smintit, iartă-mă, deși, văd că e tare la modă sminteala și delimitarea de semeni. Avea o vorbă de duh Părintele Stareț Efrem Vatopedinul: ,,Ia omul de lângă tine așa cum e el!” Așa și eu, iau (încă) muzica lui Mozart așa frumoasă cum e ea.Restul, îl las în seama Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Să nu înțelegeți greșit că nu apreciez opera și persoana Pr. Seraphim Rose pentru care am o mare recunoștință și considerație așa cum o am față de părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, Pr. Alexander Schmemann, sau Pr.L. Puhalo, și lista nu se încheie aici, despre care se știe că își reproșează reciproc (unii altora) unele chestiuni/nuanțe de viziune teologică, sau că îi contestă Pr. Seraphim unele abordări, păreri și opinii apologetice intransigente, dure, caracteristice convertiților la Ortodoxie, iar dânsul a murit relativ tânăr.În consecință, nimeni nu e deținătorul adevărului absolut.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna seara Corina draga... Sa stii ca nu am pentru ce sa te iert pentru ca stiu ce spui. Vorbim aceeasi limba a durerii legata de tara noastra, ba chiar eu sunt mai dura insa nu la adresa marii mase de romani a caror psihologie sociala a fost radical schimbata asa cum s-a dorit... Pentru ca lucrurile sunt asa cum le-ai descris nici macar ghes nu mi-a mai dat si am refuzat sa aplic pentru o slujba la UE. Nici macar sociologie militara nu mai vreau sa fac decat poate pentru tara mea, dar cum am simtit ca nu prea a avut importanta poate pentur ca cine stie? directia aleasa de mine era gresita, am sansa de a reveni la familie si inca invat sa fiu mama si sotie. Cat despre copii, de ei a fost legat si gandul meu tainic pentru acest an si despre cum trebuie sa fiu eu ca si ei sa devina mai apropiati de credinta noastra si de valorile noastre sanatoase.
    De aceea ma bucur de tot ceea ce postezi, de ceea ce scrii si daruiesti.
    La multi ani! cu drag, cristina

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragă Cristina,
    Bună seara și bună să-ți fie și inima.
    Nu este lucru simplu și lesne să fii sau să alegi să fii mamă bună în zilele de azi.Poate ai ales cel mai greu și jertfelnic lucru și smerelnic cu putință. Să te ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  14. Hai sa incepem anul nou mai putin incruntati, sa schimbam putin unghiul din care privim miracolele care ne inconjoara!

    http://www.youtube.com/watch?v=ghHtsy7mta8

    RăspundețiȘtergere
  15. Corina draga, ma uit in urma si stiu ca nu a fost decizia mea. Eu cu decizia mea am tot batut la o usa gresita si nu am avut sentimentul de bucurie si de multumire niciodata. Imi e drag acasa, asa cum mi-am dorit demult, din serile in care ajungeam ostenita seara la 9 si copii sareau bucurosi in bratele mele. Cineva spunea ca a fi parinte este cea mai grea munca pentru ca este 24 de h pe zi, o munca ce nu se termina niciodata. Sa ne ajute Bunul pe toti sa reusim sa ne facem datoria acolo unde suntem! te imbratisez cu drag, c.
    http://www.youtube.com/watch?v=cXrwxoHntUY

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim:

    Păi hai să nu mai fim așa scrupuloși/hachițoși cu alții care au făcut ceva pe pământ, nu l-au umbrit degeaba!...

    RăspundețiȘtergere
  17. Din greșeală v-am șters mesajul așa că îl introduc sub această formă:

    Anonim a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Pentru un nou început":

    Nici eu nu vreau sa polemizez dar ma incred mai degraba in valorile primordiale ale ortdoxiei cum ar fi taierea voii, ascultarea etc decat sa ma las condus de emotii facile. Spuneti ca "inca" mai ascultati Mozart desi e francmason. Ce inseamna acest "inca"? Cu respect, Catalin.

    RăspundețiȘtergere
  18. Dacă sunteți isteț ați vedea că v-am și răspuns la această întrebare.
    Aveți duhovnic, am duhovnic, așa că, ce mai tura vura.Să înțelegem nu cu mintea ci cu inima Ortodoxia.
    Cu același respect,

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.