duminică, 11 decembrie 2011

Recurs la Memorie cu domnul ILIE TUDOR






afiș: arh. Ruxandra Berinde

10 comentarii:

  1. Tocmai m-am întors de la conferinţa ţinută de domnul Ilie Tudor la Sibiu. Nu dezvălui nimic, las să gustaţi bucuria întreagă!
    Spun doar că a fost emoţionant să descopăr tremurul vocii şi lacrima din colţul ochilor...aceleaşi, parcă, pe care le văzusem la domnul Dan Lucinescu, pe care l-am cunoscut în primăvară - un alt om mare a cărui viaţă a fost, o vreme, (pe)trecută dincolo de gratii.

    Felicitări pentru afiş! Face frumoasă introducere conferinţei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nea Ilie Tudor a fost si este legionar. O spune si acum. Lumea de azi insa are fobie extrema la acest cuvant, desi e total analfabeta ce inseamna, dar vorbeste despre "Sfintii inchisorilor" ca e la moda. Si despre nea Ilie vorbeste... fara a mentiona insa CE este el.
    Consider ca n-are nimeni dreptul sa vorbeasca de acesti oameni ce-au suferit, cât timp noţiunea "legionar" e pt ei ceva extremist. Adica lumea nu zice nimic de faptu ca 90% din sfintii inchisorilor comuniste au fost legionari? si daca acestia au fost buni, inseamna ca si miscarea care i-a format a fost buna, altfel n-aveau moaste si sfintenie.
    Cine insa mai vorbeste azi de pr Liviu Brânzaş de la Cluj, indrumatorul studentilor? nu se mai vorbeste pt c-a fost legionar si anticomunist furibund!
    Cine nu-si cinsteste eroii si martirii nu-si merita viitorul !

    RăspundețiȘtergere
  3. Fabian:
    Unele precizări legate de ,,modă”.
    Am fost contactați din partea Monahului Moise pentru această conferință cu subiectul ,,Poezia după gratii” și ,,Poeții după gratii”. Bineînțeles această conferință are loc cu acordul Înaltului Andrei Andreicuț, nu se fac lucruri de capul nimănui.
    Subiectul este despre poezia și poeții din închisori despre care domnul Ilie Tudor spune că a fost locul unde a trăit starea de sfințenie de care îi este foarte dor.Vezi:http://laportilecerului.blogspot.com/2011/12/poezie-in-zeghe.html
    Personal, am toată cinstea și respectul pentru toți cei care au îndurat această suferință inumană din închisorile comuniste, pentru toți martirii din închisori sau pentru cei din rezistența anticomunistă, hăituiți și omorîți mișelește la toate marginile pământului.Experiență care, i-a făcut să îl întîlnească/cunoască/trăiască pe Hristos Cel Răstignit și Înviat. Nu îmbrățisez ideologia legionară deși îmi iubesc țara și neamul și credința.Prin urmare... nu mai am dreptul să vorbesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar văzînd vremurile de azi, încep să înțeleg mai bine trecutul și mi se limpezesc multe explicații.
    Tocmai pentru ca să nu arunc cu piatra (judecății) niciodată spre osînda nimănui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ideologia asta a format sfinti! Nu se cere imbratisarea ei, ci acceptarea in "rand cu oamenii" a membrilor. Atat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iar primul coment nu era adresat dvs ci altor cititori care vor lua piatra sa dea in legionari cand vor afla ca nea Ilie a fost si este...:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Generatiile nascute dupa anul 1945 au invatat multe minciuni la istorie.Miscarea legionara a fost compromisa in acele timpuri de securisti infiltrati.Legionarii aveau o conduita morala si spirituala inalta cum astazi nu mai exista .Acea miscare s-a creat tocmai pentru a opri tavalugul bolsevismului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate generatiile nascute dupa anul 1945 au invatat o falsa istorie,inclusiv despre legionari.Miscarea legionara a pornit la inceput pentru oprirea tavalugului bolsevic.Toti aveau o conduita morala si spirituala de inalta clasa.Apoi a fost compromisa de oameni infiltrati (comunisti si securisti)Vedem toti cei care au fost inchisi si au suferit(inclusiv legionari)sunt longevivi si au o minte agera si sclipitoare la varsta inaintata.Dumnezeu nu i-a lasat ci i-a ajutat si luminat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc de informatie, sper sa ajung.

    Referitor la legionari cred ca e o chestiune de gust/fire si educatie. Unora le place, altora nu prea. Ii inteleg pe cei (crestini romani) pe care-i lasa rece doar prin analogii cu alte lucruri deosebite pt. care eu din pacate nu am gust.

    Denigrarea lor poate veni din cauza ca s-au impotrivit atat comunismului (incuvintat, incurajat sau ingaduit de mari puteri, idelogii diverse etc) cat si evreilor necresteni. Cine se pune foarte serios impotriva unor astel de lucruri... nu se poate astepta decat la o batalie crancena.

    Cred ca inteleg putin catalogarea lor de catre Elie ca ca o secta mistica, nu ca un partid politic crestin. Daca ar fi fost partid politic ar fi trebui sa lupte cu arma mult, mult mai mult decat au facut-o. Vorba unui fruntas de-a lor, care inainte de a fi executat de regimul antonescian, spunea ceva de genul ca "asa ne trebuie daca facem doar slujbe si parastase". Cred ca daca Dumnezeu i-ar fi lasat sa conduca tara in cata de cata liniste si-ar fi indreptat multe din greseli. Dar probabil nu ar fi fost sfinti atat de mari.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.