luni, 31 octombrie 2011

Înger fără aripă

Trecerea. Pe ape, zilele.
Ca apele Stixului ce poartă luntrea lui Caron...
,,Omul nu are casă pe pămînt...”

Pentru Cristina P.

Ελένη Καραΐνδρου -The Weeping Meadow (Film by Theo Angelopoulos) :


4 comentarii:

  1. Corina draga observ ca imaginile spun o poveste foarte tulburatoare. Stii cumva daca este film de lung/scurt metraj sau de fapt este video-ul creat pentru piesa interpretata?
    cu multumire, c.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina: Sunt imagini din tulburătorul film dramatic- a propos de tragedia greacă a sec. al XX-lea (și sper să nu fie și una a sec. xxI-lea)-Weeping Meadow în regia lui Theo Angelopoulos(găsești recenzii pe net). Imaginile sunt sunt deosebit de expresive, încărcate de simbol, au și ceva tarkovskian, zvyagintsevian în ele și mi-au plăcut foarte mult. Am ales varianta ,,farinelliană” a muzicii lui Vitas pentru că mi-a plăcut mai mult curgerea concentrată a imaginilor aproape iconice în ipostaza suferinței umane.Am înțeles că e un film premiat la Cannes și este o primă parte dintr-o trilogie. Tema coloanei sonore autentice a filmului este tulburătoare, de aceea nu prea pot să o ascult. Am să o pun special pentru tine în postare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este prima oara cand ascult acest interpret initial crezand ca este un duet desi piesa are o linie melodica ce nu mi-o pot imagina in alta varianta decat ruseasca... Si intr-adevar ai facut o treba tare strasnica incat am crezut la inceput ca asa a fost construita vizual piesa. Apoi mi-am zis sa pun o intrebare ca poate o fi altfel...Oricum iti multumesc pentru toate; am sa caut sa vad trilogia cat de curand. cu drag, c.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.