miercuri, 19 octombrie 2011

Fără cuvinte


Greu se naște și se crește omul. Greu se mai face omul om. Greu se vindecă și se recuperează un om.
Ușor e să distrugi, să te reverși, să critici sau să să iei în derîdere, să disprețuiești, să batjocorești, să calci în picioare ce nu e al tău, să te prefaci -că nu știi și că nu vezi, că nu auzi, că nu te interesează, că nu te privește-.Ușor e să iei viața altuia.
Iată un exemplu (cine e sensibil să nu privească) care ar trebui să ne dea de gîndit și poate... și de simțit:

10 comentarii:

  1. Unui anonim ce nu se vrea publicat:
    Cazul Huidu: Știu, s-a vorbit mult pe seama lui. Un singur lucru însă l-aș comenta. În ziua de vineri, praznicul Sfintei Parascheva, a avut o emisiune radio în care a satirizat-o pe sfanta noastră și a batjocorit evlavia celor care se închină la moaștele ei. Apoi am auzit alt comentariu cum că sfînta Parascheva s-a răzbunat pe el și a astfel, i s-a determinat cumplitul accident rutier (de duminică) în urma căruia acesta a ucis trei oameni.
    Sfinții nu se răzbună, nici Dumnezeu. Ei în sine nu pot face răul. Atunci cînd luăm în derîdere cele sfinte și le batjocorim, ne predăm în mîna diavolului.Omul pierde orice urmă a harului care-l ține iar îngerul păzitor nu mai are nici o putere asupra lui pentru că l-a îndepărtat. A fost îndepărtat. Iar diavolul, nu e iubitor de oameni, ci batjocoritor. Și face praf omul.
    Nu e nici măcar de glumit cu cele sfinte! Darămite să mai iei și bani din asta. Și totuși, după la atîtea avertismente, Dumnezeu îl iubește pe Huidu.Totul depinde de conștiința și alegerea lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce "revelatie" a fost pt mine comentariul dvs. ... De nenumarate ori am auzit si eu expresii de genul "l-a pedepsit Dumnezeu" si nu intelegeam...

    RăspundețiȘtergere
  3. Tullia,
    Dumnezeu iubește tot omul atît de mult încît Se face ,,sclavul” fiecăruia și ne poartă crucea și Se răstignește pentru noi și ne vindecă sufletul bolnav.
    Merită citit integral întreg capitolul III după Ioan din care eu aici rezum:
    ,,Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.
    Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea.
    Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a şi fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu.
    Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume şi oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele.
    Că oricine face rele urăşte Lumina şi nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească.
    Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârşite.”(In, 3, 16-21)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ps.:
    Te felicit pentru blog. M-am uitat puțin și mi-a plăcut ce-am văzut la tine. Cînd am timp, o să fac o vizită mai lungă.Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. postarea asta face rau.
    mult rau.

    nu aduce lumina.
    de ce ai pus-o?
    ca sa vedem nimicnicia omului?
    o stim. ne uitam uneori in oglinda, o stim prea bine.

    ca sa hranim fiara din noi cu imagini crude?
    ca sa plingem pentru copilul chinuit?
    ca sa vedem cit de greu e sa ne iubim semenii si cit de usor sa urim?

    ceea ce stirneste aceasta postare in noi (sau cel putin in mine) este numai dezgust, mila infinita, revolta, dar si multe, multe lucruri rele.
    cred ca este anticrestina,
    deci de la cel rau.
    asa simt: ca ma lupt sa o elimin din mine si imi pare rau ca am avut incredere in blogul asta, frumos pina acum, si am privit-o.
    nu voi mai gresi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioanei Nitulescu:

    Iartă-mă (dacă poți) înainte de a lua decizia bună de nu mai greși.Probabil că trebuia deja mai demult să nu mai deschizi acest blog. Am nădejde că nu e prea tîrziu nici de-acum.
    Alții mă acuză de creștinism care stă proptit într-o bulă de săpun ce plutește deasupra realității.De judecată... nu scap.
    Părintele Arsenie Boca spune: ,,În lume: pedepsit vei fi și dacă faci rău și dacă faci bine”.

    Cu bine,

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu am inteles mai bine cuvintele Parintelui Rafail, spuse la o conferinta la Alba, acum ceva vreme, si anume, ca este erezie sa crezi ca Dumnezeu se manie, in cazul nostru, Dumnezeu se razbuna.

    Multumesc, pentru acest inteles adanc.

    O seara cu pace!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu e mare diferenta intre videoclip si ce se intampla la noi prin violenta,avorturi si mai ales tot sistemul sanitar criminal condus de masoni, unde mori in spital mai repede decat calcat de masina...

    @ioana nitulescu: Daca fugi de realitate fara s-o traiesti in tot iadul ei (intocmai ca Hristos ce invie din adancurile iadului!) ti-as recomanda atunci platonismul filosofic sa traiesti in lumea ratiunii pure a lui Kant (!) Acolo n-ai sa intalnesti imagini crude... ca asta de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  9. Liliana:
    Da, Dumnezeu nu-și iese din firea Sa care e Dragostea nesfîrșită care se revarsă ca apele unui ocean însă omul nu poate lua decît cu picătura, după capacitatea lui de a da răspuns acestei iubiri desăvîrșite și de responsabilitate față de Creatoul său.(De aceea îmi plac versurile lui Tagore: ,,Cascada cîntă îmi revărs cu bucurie apele dacă un strop din ele ajunge însetatului.”)Și cîtă dragoste are Dumnezeu de dăruit numai că ea este rănită de obrăznicia noastră, ignoranța și nepăsarea noastră!... ,,Dragostea rănită” a lui Dumnezeu nu are unde să se ,,odihnească” decît întru sfinții Săi.Mînia lui Dumnezeu este dragostea lui Dumnezeu arătată omului la măsura micimii lui și a gravității bolii lui. Medicul aplică un tratament pe moment traumatizant atunci cînd boala e gravă, dar știe că asta e singura soluție, că astfel e posibilă însănătoșirea bolnavului și în consecință, viața acestuia este salvată.
    Noapte bună și senină!

    RăspundețiȘtergere
  10. M-am gîndit și eu că la felul cum conduc unii șoferi în România că mai e puțin și la videoclip ajungem.Am și trăit ceva de genul acesta în trafic, doar că era cîine și nu copil. N-am să uit niciodată ochii acelui cîine lovit care se tîra printre mașini să iasă la un liman cu picioarele din spate zdrobite.
    E f. adevărat că spitalul e iarăși un ,,topos” al indiferenței uneori criminale.
    Poate că nu sunt masoni chiar toți conducătorii...
    Mai avem medici grozavi (cel puțin la noi) pentru care am toată considerația însă, le e tot mai greu...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.