sâmbătă, 13 noiembrie 2010


Mariei,
care a trecut la cele veșnice pe 14 noiembrie 2005



2 comentarii:

  1. Pentru H.C.L.:
    Poarta de Aur a Ierusalimului este într-adevăr poarta prin care Iisus Hristos a intrat pe asin în aclamațiile locuitorilor Ierusalimului la praznicul Floriilor... Poarta aceasta își are descoperit lintoul porții originare încă din anul 165 înainte de Hristos. La începutul anilor 1500 această poartă a fost zidită de otomani(aceștia cuceriseră marea și vechea cetate a Ierusalimului) și a rămas așa pînă azi, după cum se vede în fotografia pe care am făcut-o și deci nu se mai poate intra prin ea. Se spune că la A Doua Venire, Iisus Hristos- Fiul lui Dumnezeu va re-intra prin ea, iar în Valea lui Iosafat care se află în proximitatea porții va avea loc Judecata de Apoi. În Cartea Proorocului Neemia se fac referiri la Poarta de Aur a Ierusalimului și la locul de Judecată finală.
    Daniel Turcea face într-un poem de o frumusețe excepțională referire în acest sens la Judecata de Apoi:
    ,,...va fi într-o vineri spre seară/ în ceasul al șaselea/în Valea lui Iosafat/ înaintea miriadelor de miriade/ nimic nu va rămîne ascuns/ pînă la suflet se va vedea...)Adică vineri- ziua uciderii prin crucificare a Domnului și Mîntuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul al șaselea -intervalul de timp al Răstignirii și-al morții, în rest se înțelege că nu vom avea nici un ascunziș al nicicărui ungher de suflet în fața Dumnezeului nostru ...
    Nu prea am poze reușite cu această Vale a lui Iosafat- este un cimitir vechi și mare al mozaicilor care nu l-au recunoscut și nu-l recunosc pe Iisus Hristos ca fiind Mesia,dar îl vor recunoaște la învierea lor cînd vor ieși afară din morminte. Am să încerc să vă arăt special pentru dumneavoastră(din ce am) imagini cu Valea lui Iosafat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata fotografia! M-am impartasit si eu din cele scrise de dumneavoastra!
    Va multumesc!
    Iertare si binecuvantare!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.