sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Apel la solidaritate



Dragii mei,

Va multumesc, in primul rand, pentru implicarea voastra in cazul fetitei bolnave din Brasov. Parintele Horia mi-a telefonat pentru a-mi exprima gandurile sale de recunostinta, adresate tuturor celor ce au dat o mana de ajutor. Simpla transmitere mai departe a mesajului a facut ca acest caz sa se bucure de mediatizarea necesara, inclusiv la postul TV unde parintii doreau mult sa ajunga.

Este momentul sa va pun la suflet un alt caz ce necesita sprijin. Probabil stiti deja ca am deschis, la Biserica Flamanda, primul after-school 100% parohial ortodox din Bucuresti (mai sunt si altele, dar in parteneriat cu diverse ligi, fundatii, s.r.l.-uri). Avem aici si cateva cazuri de copii proveniti din familii aflate in dificultate, pentru care misiunea noastra, a Bisericii, este de a oferi sprijin. Dintotdeauna, Biserica n-a facut niciodata nimic fara implicarea generoasa a fiilor ei. De aceea, pentru cazurile sociale din Centrul nostru, oferim burse pentru sedere si studiu gratuite, cu sprijinul sponsorilor nostri.

Un astfel de caz va prezint in mailul de fata. Este vorba de fetita C....., in varsta de 7 ani, in clasa I. Parintii ei, cu studii jurnalistice de exceptie, initiatorii unei publicatii odinioara foarte cunoscute, au suferit deceptia unui faliment rasunator, pentru ca au refuzat partizanatul politic. A fost momentul cand mamei fetitei (de-o seama cu sotia mea - 33 de ani) i s-a declansat o boala extrem de grea: cancerul. A suferit mai multe operatii si, in prezent, face chimioterapie si se pregateste pentru alta operatie. Tatal, de atunci, sufera de diabet si de o severa depresie, asa incat mama, intre doua prezente la spital, „semneaza condica” la gradinita si la scoala, unde isi duce fetitele. Ultima lovitura: banca i-a dat afara din apartamentul luat cu credit ipotecar. Singura solutie le-a ramas inchirierea unei locuinte ieftine, platita cu micile castiguri obtinute de tata ca recompensa a unor job-uri pe net – singura ocupatie de care sanatatea subreda ii mai ingaduie sa se ocupe...

Am fost extrem de impresionati de acest caz, care a facut obiectul unei cercetari (ancheta sociala) desfasurata de specialistii nostri din Protoieria III Capitala, rezultand un dosar care poate fi consultat la cerere, la sediul nostru. Pentru confidentialitate, nu il vom face public, asa cum nu publicam nici numele fetitei sau al parintilor ei.

Cand a venit in Centru, fetita era extrem de timorata. Ne raspundea ca nu stie daca o va mai vedea pe mama ei in viata, la sfarsitul zilei. Acum, zambeste adeseori alaturi de ceilalti copii. I-a revenit, in primul rand, SPERANTA.

Parohia noastra face eforturi pentru mentinerea acestei fetite in Centru. Avem si alte cazuri similare, cu dosare sociale complete, pe care le sprijinim. De aceea, ne este foarte greu singuri. Avem nevoie de implicarea dvs. sau a prietenilor dvs. Pentru o luna, cheltuielile aferente unui copil se ridica la 800 lei (400 lei – pt. plata personalului implicat in educatie, supraveghere si administrare; 300 lei – pt. hrana: o masa principala si doua gustari; 100 lei pt. consumabile, rechizite, plata utilitatilor etc.).

Daca doriti sa acordati un ajutor, o puteti face in mai multe feluri:

- O contributie financiara in cash, contra chitanta, la sediul nostru, sau in contul Parohiei Flamanda, str. Olimpului nr. 17, sector 4, CUI 11840429, IBAN: RO98BRDE441SV03847614410 – BRD Unirea;

- O contributie periodica (lunara, semestriala sau anuala), in baza unui Contract de donatie sau sponsorizare;

- Orice forma de sprijin care ar putea sa-i ajute sa-si rezolve problema cu casa;

- Simpla retransmitere a acestui e-mail, catre cei care ar putea sprijini proiectul nostru.

Retineti: vizitandu-ne, va veti convinge de dramatismul acestui caz. Va asteptam la sediul nostru!

Multumindu-va anticipat pentru sprijin, va asigur de pretuirea mea si de neincetata rugaciune pentru binele, prosperitatea si sanatatea dvs..



Pr. lect. dr. David Pestroiu

Manager administrativ – Centrul Educational-Social „Sfantul Haralambie” al Parohiei Flamanda

Str. Olimpului, nr. 17, Bucuresti, sector 4

Tel. 0723998961

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.