duminică, 12 septembrie 2010

de toamnă


psalmii naturii în imagini 2010






foto: Corina Negreanu
Am facut aceste fotografii în zilele în care la știri, cu pretenție de adevăr ,,progresist” ce se joacă cu mentalul colectiv, ni se spunea că un bărbat a născut trei copii. De fapt, în realitate,bărbatul era o femeie. Dar, chiar, cine era pănă la urmă tatăl? Ce mai contează! Un lucru insignifiant pentru o minte de femeie devenită bărbat dimineața, în oglindă.
La țară, în grădină, pomii își dau roada lor.Încă perele nu ne mint că sunt mere și strugurii nu se pretind prune. Încă ni se dăruie, pănă ne mai rabdă Dumnezeu.

7 comentarii:

  1. E ceva induiosator-sfasietor in pozele astea si in ceea ce spui. Oare cat va mai da pamantul 'roada la buna vreme'? Dar ferice de cei care mai au un loc de retragere! Pana vom deveni 'rezervatia turistica' a Europei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest tandem înduioșător-sfîșietor îl găsesc și eu atunci cînd citesc ceea ce scrii despre oameni la tine pe blog.Gîndești frumos atunci cînd spui ,,rezervație turistică” eu însă am o teamă, aceea a unei ,,rezervații minoritare”. Mă bucur mult Alexandru pentru ceea ce mi-ai scris. Doamne ajută, la bună vreme!

    RăspundețiȘtergere
  3. stiti de propunerea de legiferare a prostitutiei in tara noastra?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, știu despre această propunere.
    Personal nu sunt în măsură să despic firul teologic, psihologic,social-juridic, economic, medical al consecințelor acestei legiferări.Dar vă pot face cunoscută opinia mea. Este foarte la vedere să poți constata cum are loc sub actuala Putere, prin măsurile legislative și prin modul ei de manifestare față de omul de rînd(ciocu` mic că acum noi...), o schimbare la față a României așa cum nici comuniștii nu au reușit să o facă. O degradare a relațiilor interumane fără precedent în țara asta.Aproape că îți vine să spui: "Fă mai repede ce ai de făcut!" (Mt. In 13, 27).
    Dacă se legalizează prostituția, la statut de profesie, în fapt se legalizează disprețul pentru rolul, rostul și menirea femeii în lume și în societate. E mai simplu și comod să legalizezi o plagă socială în loc să încerci să o vindeci, să-i potolești cauzele.Astfel,statul va deveni peștele cel mare care ,,controlează” și gestionează fenomenul mai bine.Știu argumentele acelui distins deputat căruia îi aparține propunerea de legalizare, cum că prostituția este la tot colțul de stradă și ne facem că nu o vedem, despre mai bunul control medical, despre banii aduși la buget etc. Dar dacă mergem după raționamentul domniei sale,cu toată nostalgia Crucii de piatră pe care o manifestă și o evocă mulți, la același colț de stradă întîlnim și hoția, cerșetoria sau crima. De ce nu le-ar legaliza statul și pe acestea? De ce nu le-ar face carte de muncă hoților cerșetorilor etc.?Că tot există.
    Să fim serioși, controlul medical nu este atăt de simplu, sunt boli grave cu o perioadă de incubație a virusului îndelungată (6 luni pentru HIV).
    Probabil, agențiile de șomaj vor avea pe lista propunerilor de reconversie profesională această alternativă(obligatorie?!...) în lipsă uneia mai onorabilă.Probabil că o femeie care muncește/trudește cu, capul va avea o retribuție mai mică decît o altă femeie care ,,muncește”cu părțile inferioare ale trupului. Probabil, statul o va încuraja și avantaja pe cea de-a doua, cu o contribuție mai mare la buget. Probabil, duhovnicii vor intra în ilegalitate.Probabil.
    Alături de legalizarea avortului, legalizarea prostituției este un pact demonic al statului care vinde demnitatea omului, ce va atrage mînia lui Dumnezeu asupra noastră.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă nici din Biserică nu mai știi cât mai e viu, autentic și cu Duh și cât s-a modernizat,ecumenizat în ”putregai”, chiar este extrem de dificil a găsi termenul potrivit pentru gradul de descompunere moral-umană a societații românești, datorită concursului,amplorii, dinamicii și performanței! Se pare că poporul român și-a asimilat prostituția ca ceva definitoriu pe lângă cea de popor ”creștin”.
    Oare are rost să te mai întrebi unde e mai mântuitor astăzi: în biserică sau în afara ei?
    http://hristofor.wordpress.com/2009/03/19/patriarhia-lui-daniel-in-cirdasie-cu-veliar/
    http://apologeticum.wordpress.com/2010/06/17/trei-antihristi-pictati-intr-o-biserica-ortodoxa-cu-binecuvantarea-unui-admirator-de-al-lor-andrei-andreicut/

    RăspundețiȘtergere
  6. http://apologeticum.wordpress.com/2010/07/05/satanism-in-procesiunea-pe-raul-volga-din-rusia-moaste-ale-sf-gheorghe-puse-intr-o-racla-cu-insemn-satanist/
    Nu cred că vor ajunge duhovnicii în ilegalitate. Pot să-și aducă ”aportul” de slujire cu tot cu carte de muncă cum au facut-o și până acum!

    RăspundețiȘtergere
  7. Micul Paris se transformă în micul Amsterdam? Ca să mai uite de criză, bucureştenilor li se oferă în plin centrul capitalei un salon de masaj erotic. Cei care nu îşi pot permite să intre pot însă să-şi clătească ochii pentru că fetele stau în vitrină ca să-şi îmbie clientii

    ”Sper ca salonul e in apropierea cladirii Parlamentului ca sa se poata destinde onorabilii nostri reprezentanti, in pauzele dintre obositoarele sedinte, care se istovesc muncind pentru binele ” boborului”.” citat din sursa de internet http://mucenicul.wordpress.com/2010/09/16/micul-paris-se-transforma-in-micul-amsterdam-ca-sa-mai-uite-de-criza-bucurestenilor-li-se-ofera-in-plin-centrul-capitalei-un-salon-de-masaj-erotic-cei-care-nu-isi-pot-permite-sa-intre-pot-insa-sa-s/

    Abia de mai poți ține pasul evenimentelor!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.