sâmbătă, 5 decembrie 2009

Praznicul Sfântului Nicolae Arhiepiscop al Mirei Lichiei

Icoana Sfîntului Nicolae de la Stavronikita, o icoană făcătoare de minuni, la care ţin enorm
(o icoană pe care păgînii au aruncat-o în mare după ce au făcut sacrilegiul să lovească în fruntea Sfîntului Nicolae cu o secure, loc de unde a ieşit şi a curs imediat sînge, apoi pe la 1545 călugării athoniţi, în timp ce se aflau la pescuit în apropierea praznicului, au găsit această icoană, iar pe locul vătămat se afla o strea sau o scoică de mare. Odată ce au smuls scoica a ieşit aghiasmă).



Din păcate neavînd timp, aş fi vrut să scriu despre Sfîntul Nicolae şi binefacerile lui din viaţa noastră, dar avînd ocupaţiile Martei, va rămîne pe altădată. Într-un fel e hramul bisericii noastre, apoi, acum nouă ani Sfîntul Nicolae şi Sfîntul Ioan Rusul m-au ajutat să aduc pe această lume pe fetiţa noastră Ilinca Nicola. Şi am încă o mulţime de finuţi cu numele Nicolae cărora le spun:Mulţi ani întru Hristos, harul lui Dumnezeu să se reverse peste şi în viaţa lor! Tuturor celor ce au un asemenea patron şi poartă numele lui, mulţi ani întru Hristos!
Sfîntul Nicolae, bucuria copiilor!
Mare este Sfîntul Nicolae!




5 comentarii:

  1. MULTI ANI INTRU HRISTOS TUTUROR FINUTILOR DVS SI MAI ALES FERICITEI FIICE!SA VA TRAIASCA O MIE DE ANI SI SA VA INSUFLETEASCA CU GINGASIA SI FRUMUSETEA EI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc pentru gandurile bune, va doresc si eu sa aveti parte de lucruri bune si frumoase in viata.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. LA multi ani Ilincai si voua parintilor ei sanatate sa o puteti creste asa dupa randuiala!
    cu drag, cristina de la sociologie

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.